MediaTek lanserer banebrytende 5G RedCap-løsninger for IoT og bærbare enheter

MediaTek, et ledende halvlederselskap, har nettopp annonsert sine banebrytende 5G RedCap-løsninger, som inkluderer den svært etterlengtede M60 5G-modemen og MediaTek T300 Arm Cortex-A35 SoC-designen. Denne nyskapende teknologien er ment å revolusjonere markedet for IoT- og bærbare enheter ved å bringe 5G-NR-kapasiteter til et bredt spekter av produkter, inkludert bærbare enheter, lette AR-enheter, IoT-moduler, forbruker- og industrielle Edge AI-enheter.

En av de viktigste funksjonene til MediaTek’s 5G RedCap-løsninger er dens evne til å opprettholde essensielle 5G-funksjoner som lav ventetid, lavt strømforbruk, forbedret sikkerhet og nettverkssegmentering, samtidig som den begrenser båndbredden til rundt 85 Mbps. Denne begrensningen gjør det mulig for disse løsningene å bli brukt i IoT-enheter og produkter som ikke krever den høye båndbredden til smarttelefoner og datamaskiner. I stedet vil disse enhetene dra nytte av lengre batterilevetid og et mindre fotavtrykk.

Mediatek M60-modem, som er i samsvar med 3GPP Release 17-standard, tilbyr betydelige strømsparefunksjoner sammenlignet med eksisterende 4G IoT-modem-løsninger, med 60% lavere strømforbruk. Videre gir det imponerende 70% lavere strømforbruk sammenlignet med eksisterende 5G eMBB-modemløsninger. Med ytterligere 10% strømsparing oppnådd gjennom Release-17-strømsparefunksjoner, som Paging Early Indikasjon og UE Undergruppering, setter MediaTek’s 5G RedCap UltraSave en ny standard for strømeffektivitet.

I tillegg til det banebrytende modemet vil MediaTek’s T300 SoC også spille en avgjørende rolle i å drive 5G RedCap-enheter. Selv om begrensede detaljer for øyeblikket er tilgjengelige om prosessoren, er det kjent at den produseres ved bruk av en 6 nm TSMC-prosess. Den vil støtte datarater opp til 227 Mbps for nedlasting og 122 Mbps for opplasting, og overgår den tidligere nevnte 85 Mbps-grensen for 5G RedCap.

JC Hsu, Corporate Senior Vice President hos MediaTek, uttrykte sin tillit til fremtiden til 5G RedCap, og sa at det til slutt vil erstatte eldre 4G LTE-løsninger. Ikke bare tilbyr den betydelig bedre strømeffektivitet, men den gir også mer pålitelige brukeropplevelser sammenlignet med ledende 5G eMBB-modemløsninger og eldre 4G LTE-enheter.

MediaTek’s T300 SoC forventes å være tilgjengelig for prøvetaking i første halvdel av 2024, med kommersiell tilgjengelighet i andre halvdel av samme år. For mer informasjon om MediaTek’s 5G RedCap-løsninger, besøk deres offisielle produktside og les pressemeldingen.

Med introduksjonen av disse nyskapende løsningene er MediaTek i ferd med å transformere markedet for IoT- og bærbare enheter, og muliggjøre en ny æra med tilkobling og innovasjon.

FAQ

Spørsmål: Hva er MediaTek’s 5G RedCap-løsninger?
Svar: MediaTek’s 5G RedCap-løsninger inkluderer M60 5G-modemen og T300 Arm Cortex-A35 SoC-designen, som bringer 5G-NR-kapasiteter til ulike IoT- og bærbare enheter.

Spørsmål: Hva er de viktigste funksjonene til MediaTek’s 5G RedCap-løsninger?
Svar: De viktigste funksjonene til MediaTek’s 5G RedCap-løsninger inkluderer lav ventetid, lavt strømforbruk, forbedret sikkerhet, nettverkssegmentering og begrenset båndbredde.

Spørsmål: Hva er båndbreddebegrensningen til MediaTek’s 5G RedCap-løsninger?
Svar: MediaTek’s 5G RedCap-løsninger begrenser båndbredden til rundt 85 Mbps, noe som gjør dem egnet for IoT-enheter og produkter som ikke krever høy båndbredde.

Spørsmål: Hvordan sammenligner MediaTek M60-modemet med eksisterende 4G IoT-modemløsninger når det gjelder strømforbruk?
Svar: MediaTek M60-modemet tilbyr 60% lavere strømforbruk sammenlignet med eksisterende 4G IoT-modemløsninger.

Spørsmål: Hva er reduksjonen i strømforbruk for MediaTek’s M60-modem sammenlignet med eksisterende 5G eMBB-modemløsninger?
Svar: MediaTek’s M60-modem gir imponerende 70% lavere strømforbruk sammenlignet med eksisterende 5G eMBB-modemløsninger.

Spørsmål: Hvilke strømsparefunksjoner tilbyr MediaTek M60-modemet?
Svar: MediaTek M60-modemet oppnår ytterligere 10% strømsparing gjennom Release-17-funksjoner som Paging Early Indication og UE Undergruppering.

Spørsmål: Hva er den forventede dataraten for MediaTek’s T300 SoC for nedlasting og opplasting?
Svar: MediaTek’s T300 SoC støtter datarater på opptil 227 Mbps for nedlasting og 122 Mbps for opplasting.

Spørsmål: Når vil MediaTek’s T300 SoC være tilgjengelig?
Svar: MediaTek’s T300 SoC forventes å være tilgjengelig for prøvetaking i første halvdel av 2024, med kommersiell tilgjengelighet i andre halvdel av samme år.

Definisjoner:

– 5G-NR: 5G New Radio er en standard for 5G-trådløs kommunikasjon som gir raskere hastigheter og lavere ventetid sammenlignet med tidligere generasjoner.
– IoT: Tingenes internett refererer til et nettverk av sammenkoblede enheter og objekter som kan samle inn og utveksle data.
– SoC: System on a Chip er en integrert krets som kombinerer flere komponenter, inkludert en prosessor, minne og tilleggsutstyr, i en enkelt brikke.

Relaterte linker:
– MediaTek-tilkoblingsløsninger
– MediaTek pressemeldinger